“ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ”: ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

“ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ”: ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πρόκειται για κέντρο μελέτης σχολικών μαθημάτων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που αφορά μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ένα διαφορετικό κέντρο μελέτης σχολικών μαθημάτων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων άνοιξε τις πύλες του τον προηγούμενο μήνα στη Λάρισα, με στόχο να προσδώσει μία διαφορετική νότα στην εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των μικρών μαθητών.

Σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να προετοιμάσουν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας για το σχολείο, μέσα από βιωματική μάθηση αλλά και να συμμετέχουν σε παράλληλες διαδραστικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

«Σκοπός μας είναι τα παιδιά να μελετούν τα μαθήματά τους, υπό την επίβλεψη πάντα πεπειραμένων εκπαιδευτικών, και παράλληλα να κοινωνικοποιούνται και να ψυχαγωγούνται μέσα από τις δράσεις που υλοποιεί το κέντρο μας» εξηγεί στη Voria.gr η Ελίνα Πεσλή, υπεύθυνη εκπαίδευσης της δομής.

Το «Δέντρο της μάθησης», όπως ονομάζεται το κέντρο, είναι δημιούργημα της κ. Πεσλή, απόφοιτης του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας στο Καποδιστριακό, με μεταπτυχιακό στην Πληροφορική και του Κωνσταντίνου Περιορή, απόφοιτου του τμήματος Μηχανολόγων στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.

Αποτελείται από τρεις χώρους, δύο αίθουσες διδασκαλίας άνω των 30 τμ και μία αίθουσα δραστηριοτήτων άνω των 40 τμ. Οι μαθητές ομαδοποιούνται ηλικιακά και ανάλογα με τα μαθήματα που πρέπει να προετοιμάσουν για την επόμενη ημέρα στο σχολείο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξατομικευμένα ειδικά προγράμματα, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Ο γονέας δύναται να επιλέξει δίωρη ή τρίωρη μελέτη για το παιδί, ενώ μετά το πέρας της προετοιμασίας για «την επόμενη ημέρα», ακολουθούν οι διαδραστικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Μερικές από αυτές που υλοποιεί το κέντρο είναι η πληροφορική, η ρομποτική, το θέατρο, τα εικαστικά και άλλα.

«Με τις δράσεις που πραγματοποιούμε και οι οποίες ξεκινούν μετά τη μελέτη, στοχεύουμε στη διαδραστική μάθηση των παιδιών αποφεύγοντας τη στείρα αποστήθιση» τονίζει η κ. Πεσλή και φέρνει ένα παράδειγμα: «Αν το παιδί έχει να μελετήσει μυθολογία, αντί να αποστηθίσει το βιβλίο, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μία διαδραστική δράση, που θα το βοηθήσει να κατανοήσει, να εμπεδώσει και να αποτυπώσει πλήρως το μάθημα, περνώντας παράλληλα ευχάριστα κατά τη διαδικασία της μάθησης».

Οι δραστηριότητες που θα παρακολουθήσει ο μαθητής άπτονται στην επιλογή των γονέων, ενώ παιδιά που δεν παίρνουν μέρος στη μελέτη των μαθημάτων έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δράσεις που υλοποιούνται μετά το πέρας του διαβάσματος και αντιστρόφως.

«Πέρα από τη διευκόλυνση των γονέων ως προς τον χρόνο και το διάβασμα των παιδιών λόγω βεβαρυμένων εργασιακών υποχρεώσεων, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να κοινωνικοποιηθούν με εποικοδομητικό και ψυχαγωγικό τρόπο» συμπληρώνει η υπεύθυνη εκπαίδευσης και καταλήγει: «Το εντυπωσιακό στο όλο εγχείρημα, παρά τις λίγες ημέρες λειτουργίας της δομής, είναι πως τα παιδιά δεν θέλουν να φύγουν από το Κέντρο. Κάνουν παρέες και περνούν ευχάριστα τον χρόνο τους και όταν τελειώνουν οι δράσεις θέλουν να μείνουν περισσότερο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη αποζημίωσή μας ως εκπαιδευτικών».

Το «Δέντρο της μάθησης» εδράζεται στην 23ης Οκτωβρίου 81 & Κίρκης (είσοδος από Κίρκης) και λειτουργεί καθημερινά από τις 13.00 έως τις 21.00.

Για πληροφορίες καλείτε στο 24130 20663

Πηγή: https://www.voria.gr