Η Φιλοσοφία μας

Η αγάπη μας για τα παιδιά και η πολυετής ενασχόλησή μας με τον χώρο της εκπαίδευσης μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πόσο δύσκολο είναι για έναν γονέα να βοηθήσει αποτελεσματικά το παιδί του στην καθημερινή του μελέτη. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε συνδυασμό με το προφίλ της δημόσιας εκπαίδευσης, τον όγκο της καθημερινής σχολικής εργασίας και τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών μειώνουν συνεχώς το διαθέσιμο χρόνο και αυξάνουν τις εντάσεις μέσα στην οικογένεια.

Είναι αλήθεια, ότι οι σχολικές υποχρεώσεις, τις οποίες καλείται ο μαθητής να ολοκληρώσει στο σπίτι του, δημιουργούν άγχος σε όλους τους εμπλεκόμενους, εκνευρισμό, αντιπαραθέσεις και συχνά το αποτέλεσμα είναι να χάνονται οι ισορροπίες ανάμεσα στη σχέση γονέα-παιδιού. Οι εντάσεις δε, αυξάνονται καθώς τα παιδιά αδυνατούν να δουν τους γονείς στον ρόλο του βοηθού τους στη μελέτη, τον οποίο αμφισβητούν διαρκώς καθώς αντιδρούν στην νέα διάσταση της γονεϊκής εξουσίας.

Και κάπως έτσι «γεννήθηκε» το Δέντρο της Μάθησης για να ισορροπήσει τις μεταξύ τους σχέσεις και ταυτόχρονα να εμπνεύσει  τον μικρό μαθητή ώστε να αγαπήσει το διάβασμα!

Προτεραιότητά μας είναι η βιωματική μάθηση των παιδιών και όχι η στείρα αποστήθιση. Εδώ τα παιδιά δεν απομνημονεύουν μηχανικά το μάθημά τους αλλά κατανοούν το νόημά του, μαθαίνουν να εμπιστεύονται τις δυνάμεις τους, να οργανώνουν τον χρόνο τους και να αυτενεργούν. Μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν, αναπτύσσουν τεχνικές, αλλά και κριτική σκέψη που θα τους φανούν χρήσιμες στη μελλοντική εκπαιδευτική τους πορεία. Κοινωνικοποιούνται, συνεργάζονται, ψυχαγωγούνται. Μας ενδιαφέρει να μην φοβούνται να κάνουν λάθος, αντίθετα θέλουμε να μαθαίνουν μέσα από αυτά, να μην απογοητεύονται με την όποια αποτυχία και να συνεχίζουν να προσπαθούν. 

Ο χρόνος μελέτης εξαρτάται αποκλειστικά από την ιδιοσυγκρασία και τον τύπο του κάθε μαθητή γι’ αυτό και τα προγράμματά μας ποικίλουν. Επιπλέον τις ημέρες που οι σχολικές τους υποχρεώσεις ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα οι μαθητές κάνουν ασκήσεις ανακεφαλαίωσης και επιλύονται τυχόν απορίες ή καλύπτονται κενά.

Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι μικροί μαθητές αποχωρούν από το χώρο μας άριστα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα έχοντας πλέον ελεύθερο χρόνο για εξωσχολικές δραστηριότητες, παιχνίδι, και εποικοδομητική συναναστροφή με τους γονείς τους χωρίς εντάσεις και άγχος για το διάβασμα.

Στόχος μας είναι τα παιδιά να έρχονται με το χαμόγελο και να φεύγουν με αυτό. Η μελέτη να γίνεται παιχνίδι και όχι αγγαρεία.